Česky English Deutsch

Parametrické vyhledávání

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > MULTIFUNKČNÍ STROJE: Existuje opravdu jedno řešení pro všechny?

MULTIFUNKČNÍ STROJE: Existuje opravdu jedno řešení pro všechny?



Datum konání:
13.4.2021

Současná doba si žádá rychlá a účinná řešení, a to nejen v online světě, kde si nakoupíte cokoliv odkudkoliv jedním klikem, ale i v tom reálném. Proč si mám pořizovat několik posilovacích strojů na cvičení a k tomu činky a další doplňky, když by mi teoreticky mohl stačit stroj jen jeden?

multifunkční posilovací věž grunsport.jpegJe možné procvičit celé tělo na jednom multifunkčním posilovacím stroji?

Odpověď je ano i ne. Podívejme se tedy na důvody:

  • Multifunkční stroje jsou prostorově a finančně výhodnější, než jednostranně zaměřené stroje.
  • Nicméně kombinací velkého množství převodů na jednom stroji dochází ke zkrácení rozsahu pohybu a tím menší efektivitě při cvičení.
  • Proto jsou naše posilovací stroje kombinované jen do určité míry tak, aby nedocházelo k nežádoucímu snižování efektivity cvičení a menšího růstu a procvičení svalů.

2 otázky pro výběr multifunkčního stroje:

  • Jakou částku jsem ochoten/ochotná investovat?
  • Jaký prostor mám k dispozici?

Jaké multifunkční stroje si tedy mohu v Grün Sportu vybrat?

Multifunkční posilovací věže

Vezmeme to od největších a investičně náročnějších konstrukcí, takzvaných „posilovacích věží“.

V Grün Sportu vyrábíme věže na procvičení celého těla. Rozdíl je v typu cvičení. Na profesionální věži a její domácí verzi cvičíte především s kladkami a různými adaptéry. Sami vedete dráhu pohybu. Je vhodné mít zkušenosti se silovým tréninkem, případně se domluvit se na pár lekcích se zkušeným trenérem / trenérkou.

Věž speciál je kompromisem mezi cvičením s kladkami a cvičením na strojích s přesně vedenou dráhou pohybu. Na této věži jsou dva kompletní stroje hrazda, s dopomocí a záda přítahy.

Věž hotelová je kombinací 3 zdvojených stanovišť a jedné kladky horní. Ideální pro místa, kde není přítomen trenér či trenérka a méně zkušení cvičící díky přesně vedené dráze pohybu zvládnout trénink sami.

Multifunkční posilovací stroje

multifunkční kombinovaný stroj na prsní a zádové svaly.jpg

Multifunkční posilovací lavice

Mezi naprosto univerzální denně využitelné multifunkční lavice patří bezesporu naše robustní polohovací lavice. Má několik poloh pro nastavení lehu, pololehu či sedu. Na přání dokážeme vyrobit i negativní sklon pro cílené procvičení hrudníku. Váha lavice zaručuje stabilitu a bezpečnost i při zvedání maximálních vah.

Multifunkční hrazda

Velmi žádané a finančně i prostorově dostupné vybavení je závěsná hrazda. Můžete ji připevnit na zeď nebo nade dveře. Ovšem ruku na srdce, kolik z nás je schopných hned na hrazdě dělat přítahy bez předchozího tréninku a silných zádových svalů? Náš stroj hrazda s dopomocí má několik druhů úchopů a slouží právě k postupnému navyšování síly pomocí ubírání protiváhy.

Kromě svalů zad a rukou lze na hrazdě procvičit i svaly nohou. Jedno chodidlo položíte na opěrky nohou a druhé na sedačku stroj. Poté pomalu a plynule stlačujete vozík dolů a kontrolovaně jej vracíte do výchozí polohy.

Co si z toho vzít?

Pokud máte zájem o multifunkční stroje, snažte se akceptovat fakt, že nelze sestrojit jeden stroj na kvalitní trénink všech svalových skupin. Zamyslete se nad vašimi preferencemi a životním stylem a vyberte si stroj, který vám bude dlouhodobě a efektivně sloužit pro posílení vybraných svalových skupin.

Je třeba také myslet na finanční stránku investice. Pokud si nejste jistí, že budete celá rodina pravidelně využívat multifunkční posilovací věž, doporučujeme vám zkusit nejprve polohovací lavici v kombinaci s jednoručkami.