Česky English Deutsch

Parametrické vyhledávání

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Co je u nás nového? Podívejte se na stroje, které jsme v uplynulých 5 letech vyvinuli

Co je u nás nového? Podívejte se na stroje, které jsme v uplynulých 5 letech vyvinuli



Datum konání:
7.3.2022

A kde je můžete vyzkoušet

Víme dobře, že základem každého fitness jsou lety prověřené, maximálně praktické stroje. Mezi takové posilovací stroje patří například svodidla / multipress, posilovací věž s protisměrnými kladkami, polohovací lavice a jednoručky atd.

Kromě základního vybavení fitness dnes mnoho zákazníků chce nalákat svoje klienty a klientky na něco nového, nebo netradičního. Navíc i lety prověřené stroje čelí novinkám a nově vznikajícím trendům. Ať už jde o krátkodobé sportovní trendy, které jednu sezónu přijdou a druhou skončí, nebo o dlouhodobé trendy, jako je například CrossFit.

Proto považujeme v Grün Sport za důležité nespoléhat se na osvědčené mašiny, ale stále sledovat vývoj trhu a požadavky zákazníků. Veškeré nové stroje byly vyvinuté na základě zájmu našich zákazníků a vyladěné tak, aby finální verze stroje odpovídala zadaným požadavkům při současném zachování technické proveditelnosti a maximální funkčnosti.

Jelikož na našich webových stránkách můžete najít bez nadsázky stovky strojů, novinky mezi nimi můžou někdy lehce “zapadnout”.

Proto vám přinášíme přehled několika posledních novinek od roku 2017 a také tipy, kde je můžete vyzkoušet.

SAFETY UPGRADE BENCH PRESS

508D black and yellow[1].JPG

Nové pojetí bench pressu / lavice tlak rovné, vyvinuté na přání Štěpána Domoráda. Lavice má závodní parametry, 

takže na ní můžete odjet váš předzávodní trénink. Dále Vám lavice nabídne bezpečné odkládání plně naložené olympijské tyče. Také máte více místa na odložení kotoučů a uzávěrů tyčí. Olympijskou tyč lze posouvat na válečcích a tím jednoduše dosáhnout naprostého vycentrování osy. Pro další zvýšení zátěže lze využít trny a odporové gumy.

A kde můžete nový SAFETY UPGRADE BENCH PRESS vyzkoušet? Samozřejmě u Štěpána Domoráda ve Fitness Nautilus (Na Bělidle 900, Vrchlabí)

 

HIP THRUST STROJ

D231.jpgJeden z nejžádanějších strojů posledních let je HIP THRUST stroj s přesně vedenou dráhou pohybu a jednoduchou možností úpravy zátěže pomocí závaží. Stroj přesně zacílí a procvičí zejména hýžďové svaly, ale také břišní svaly a hamstringy. Jedinečným prvkem konstrukce je kyvná opěrka zad, která se plynule přizpůsobuje pohybu pánve. 

Kde můžete vyzkoušet HIP THRUST stroj?
Například ve Sportstudiu Prima (Buchenwaldská 460/7, Karlovy Vary), ve Vltavanu (náměstí T. G. Masaryka 28, Sedlčany) nebo v Czech Virus Gymu (Kubíčkova 6, Brno-Bystrc)

 

 

 

 

 

MULTI HIP & GLUTE MACHINE

E712 MULTI Hip & Glute Machine (1).JPG

Platforma multi hip & glute machine má stejně jako náš Hip Thrust stroj za cíl procvičit hamstringy a hýžďové svaly. Navíc díky výškově nastavitelné opěrce zad / nohou / rukou zvyšuje variabilitu prováděných cviků. Kromě hip thrust cviku můžete zkusit například dřepy, výpady, zanožování vleže, unožování vleže, glute bridge a to s využitím olympijské osy a odporových gum nebo bez nich. Větším výběrem cviků jsou zapojeny svaly celého těla.

Začátečníci můžou jako nevýhodu vnímat nutnost umět cvik správně provést, protože pohyb musí vést sami. Pro profíky je tenhle stroj naopak skvělá volba.

A kde můžete stroj vyzkoušet?

Zajeďte se podívat třeba do Dream Gymu (Štefánikova 1303, Mladá Boleslav)

 

TRICEPS VSEDĚ- DUÁL

E713 Triceps vsedě - duál[1].JPGNaše řada ENERGY strojů se každým rokem pomalu rozrůstá. Výhodou kotoučových strojů je především možnost duálního procvičení pravé a levé poloviny těla, díky nezávislým pákám stroje. Další výhodou je nižší cena, oproti klasickým strojům se zabudovaným závažím. Nutností je ovšem dokoupit závaží ve formě kotoučů. Pro některé klienty a klientky může být nasazování a odstraňování kotoučů fyzicky náročné. Zejména, pokud předchozí cvičící “zapomene” na stroji 200 kg kotoučů. Řadu Energy proto doporučujeme jako zajímavý doplněk fitness, složeného z klasických kladkových strojů a strojů se zabudovaným závažím.

Triceps vsedě Duál procvičí pravý i levý triceps zvlášť. Výškově stavitelná sedačka a válcové opěrky umožní všem najít správnou polohu pro cvičení trojhlavého svalu pažního.

A kde můžete potrápit svoje tricepsy a tímto strojem?
Mrkněte se do Fitness Hulk (Gerská 1247/34, Plzeň)

 

LAVICE TLAK ROVNÁ / HLAVOU NAHORU

Lavice tlak rovná, hlavou nahoru[1].GIF

Náš přehled novinek začínáme i končíme variantami bench pressu. Není to náhoda. Bench press rozhodně patří mezi nejvytíženější stroje v každém fitness. Pokud dokáže nabídnout více, než jen klasickou polohu vleže, získá ještě větší oblibu.

Náš kombinovaný bench press umožní nejen cvičení s hlavou v rovině s tělem. Díky náklopné lavici je možné cvičit i s hlavou nahoru, kdy zabírá zejména horní část prsního svalu. 

Vyzkoušení tohoto stroje ve veřejném fitness zatím není možné. Dodání proběhlo do fitness center státní správy a firemních fitness. Věříme, že i bez možnosti vyzkoušení pro vás tenhle bench press bude favorit. 

Pro více informací ke kterékoliv z novinek nás můžete kontaktovat na info@grunsport.cz