Česky English Deutsch

Parametrické vyhledávání

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Vybavení fitness centra. Jak vytvořit nejlepší fitko?

Vybavení fitness centra. Jak vytvořit nejlepší fitko?



Datum konání:
27.2.2018

_DSC6361.jpgZatím stojíte v prázdném prostoru, ale už brzy by tady měl být slyšet zvuk posilovacích strojů a dech sportovců. Než otevřete novou posilovnu, musíte ji správně vybavit a zařídit. To je první krok k úspěšnému fitku, do něhož se budou lidé rádi vracet. Poradíme vám, jak na to.

Kde se bere naše sebedůvěra, že vám vybavíme fitness centrum, které přesně splní nároky vašich klientů? Posilovací stroje vyrábíme už 30 let. Vybavili jsme stovky posiloven po celém světě, které jsou dosud úspěšně provozované. Ačkoli vyrábíme stroje i pro domácí posilovny, 95 % našich zakázek tvoří profesionální fitness centra. Ale dost čísel. Podívejme se na to, kde začít a jak postupovat, pokud vybavujete posilovnu.

Vybavení posilovny na klíč

Zařizování fitness centra začíná výběrem prostoru. Oslovit nás můžete už ve fázi architektonické studie stejně jako ve chvíli, kdy je prostor připravený na osazení posilovacími stroji. Čím dříve se spojíme, tím lépe. Budeme mít více času naplánovat a doladit praktickou stránku věci, jako je třeba umístění šaten, sprch, recepce nebo výběr správné podlahy.

Doporučujeme, abyste si udělali průzkum trhu, konkurence i cílové skupiny. Jiné požadavky budou na posilovny ve v menších městech a jiné v metropoli. Abyste v konkurenci obstáli, dejte zákazníkům něco nového. Nalákejte je na nový posilovací stroj (oblíbené jsou například nakládací kotoučové stroje z řady Energy) nebo na nový způsob cvičení, jako je třeba crossfit. Myslete na pohodlí svých zákazníků, kteří mohou ocenit bonusové služby, například hlídání dětí.

S vybavením fitness centra vám pomůžeme od začátku až do konce. Budeme s vámi sdílet naše zkušenosti i aktuální trendy. Postupovat budeme v následujících krocích.

  1. Projdeme s vámi prostor fitness centra. Zvážíme jeho členitost i technické zázemí.
  2. Doporučíme vám, jak dispozice fitka využít. A budeme s vámi u všech „detailů“, například u výběru vybavení šatny či recepce, aby se u vás zákazníci cítili příjemně.
  3. Pomůžeme vám s výběrem posilovacích strojů, a to s ohledem na portfolio vašich klientů (pohlaví, věk, amatérští nebo profesionální sportovci). Výběr strojů zvážíme i vzhledem k ostatním sportovištím v okolí nebo k umístění fitka (menší město versus metropole).
  4. Až potvrdíte výběr posilovacích strojů, zdarma vám připravíme 2D vizualizaci vaší posilovny. Vizualizace zohledňuje půdorys posilovny, specifika prostoru, členění, umístění oken, zrcadel, sociálního zázemí, sprch a šaten.
  5. Připravíme vám cenovou kalkulaci dopravy a montáže fitness strojů. Menší a jednodušší stroje si od nás můžete odvézt sami, pokud vám to tak vyhovuje.
  6. Zajistíme vám servis posilovacích strojů. Údržba našich fitness strojů je minimální. Stačí je jednou za čtvrt roku promazat přípravkem, který vám dodáme. Světlejší potahy stačí jednou za čas umýt mýdlovou vodou.

Jaké posilovací stroje se hodí do fitka?

Výběr posilovacích strojů do posilovny přizpůsobte své cílové skupině. Jiné stroje vám doporučíme do fitness centra pro ženy, jiné pro profesionální sportovce. Na výběr máme i stroje pro specializovaná fitka, například pro hasiče nebo policii.

Návrh rozmĂ-stÄ›nĂ- (Aleš Valenta)[1].jpgMezi základní vybavení středně velké posilovny patří:

  • leg press
  • předkopávání / zakopávání
  • svodidla / multipress
  • různé typy posilovacích věží
  • butterfly / delt deck stroj
  • benchpress
  • posilovací lavičky
  • cardio stroje
  • stacionární / cyclingová kola
  • olympijské tyče / nakládací kotouče a jednoručky / činky

Fitness stroje vyrábíme z kvalitních materiálů, které pochází zejména z České republiky, případně z Německa či Rakouska. Vybírat můžete z hranatého nebo tunelového profilu a k dispozici máme širokou škálu barev konstrukcí i potahů. Svoji posilovnu tak můžete sladit do jednoho barevného odstínu.

Kolik stojí vybavení posilovny?

Náklady na vybavení fitness centra se liší podle vybraných posilovacích strojů i velikosti posilovny. Zašleme vám individuální kalkulaci. Pro představu jsme připravili alespoň typové příklady:

  • Malou posilovnu do 10 stanovišť (strojů) vybavíte za 100 až 400 tisíc korun.
  • Středně velké fitko do 20 stanovišť zvládnete vybavit od 400 tisíc do 1 milionu korun.
  • Velké fitness centrum s více než 25 stanovišti vás bude stát od 1 milionu korun výše.

K ceně posilovacích strojů je třeba připočítat DPH. Dopravu a montáž vám vypočítáme zvlášť podle lokality fitness a přístupu (například vyšší patra bez výtahu). Dokážeme vám poradit i s financováním fitness centra, například pomocí úvěru nebo leasingu.

Vybavujete fitness centrum? Kontaktujte nás. Rádi s vámi vše zkonzultujeme.

MÁM ZÁJEM O KONZULTACI