Česky English Deutsch

Parametrické vyhledávání

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Jak předcházet poruchám strojů

Jak předcházet poruchám strojů



Datum konání:
14.3.2022

Prevence je základ

Pravidelný servis ušetří peníze i starosti. Nemusíme se bavit pouze o posilovacích strojích, ale o jakémkoliv přístroji v domácnosti nebo třeba o autě. Koupíte si nejnovější model, který vypadá naprosto perfektně. Říkáte si, že za ty investované peníze musí něco vydržet a začnete ho používat. Návod je dost otravná součást nákupu či dodávky a většina z nás ho buď ani nepřečte, nebo přečte, založí a zapomene… Přitom v každém návodu jsou doporučené servisní intervaly, které zaručí, že vám stroj bude fungovat co nejdéle, nejlépe a hlavně bezpečně. Některé sofistikované přístroje a automobily vám již samy hlásí poruchu, u jiných si servisní intervaly musíte pohlídat.

Grün Sport posilovací stroje vyžadují minimální údržbu. Jsou dělané tak, že nemusíte každý týden trávit i v plně nabitém fitness čas utahováním šroubů a seřizováním kladek

Nicméně se vyplatí pravidelnou péči nepodcenit a mrknout na náš jednoduchý návod na údržbu. Dodáváme ho ke všem strojům, nebo si ho můžete volně stáhnout na našich stránkách.

GRUN SPORT VYROBA_MONTAZ-0045.jpgJako základní vybavení vám stačí pořídit teflonový sprej, nářadí 2x sada imbusových klíčů a mýdlový roztok pro čištění koženek. Detailní informace najdete v návodu. Zejména u koženek je nutné zdůraznit, že opravdu stačí jednoduchý mýdlový roztok. Na trhu sice existuje spousta speciálních čističů pro umělou kůži, ovšem léta praxe ukázala, že tyto chemické přípravky v kombinaci s potem způsobí tvrdnutí a následně praskání koženky.

Pokud se pravidelný servis podcení, může dojít k větším škodám a následná oprava stroje může být násobně dražší, než cena preventivní prohlídky.

Dále se samozřejmě vyskytují opravy, které je nutné provést po několika letech. Ve frekventovaných fitness se jedná o výměnu koženek či „vymačkaných“ výplní pod koženkami, výměnu pryžových částí nebo výměnu řetězů a lanek. 

Máte k postupu údržby strojů nějaké dotazy? Kontaktujte nás na info@grunsport.cz.