Česky English Deutsch

Parametrické vyhledávání

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Kdo stojí za firmou Grünsport?

Kdo stojí za firmou Grünsport?



Na web O nás.jpgV čele rodinné firmy Grünsport stojí dvě sestry, Michaela Anna Dvořáková Grünová a Gabriela Bernardová. Obě jsou sportovkyně tělem i duší. Přečtěte si jejich příběh.

Za vším hledej ženu, firmu Grünsport vedou rovnou dvě

V čele rodinné firmy Grünsport stojí dvě sestry, Michaela Anna Dvořáková Grünová a Gabriela Bernardová. Na starosti mají zhruba patnáct zaměstnanců, a jak už to v menších firmách bývá, přehled musí mít o všem. Komunikují s účetní, řeší nabídky, schvalují faktury nebo třeba provádí průzkum trhu. I přes svojí maximální pracovní vytíženost si ale vždy najdou čas na sport. Lásku ke sportu stejně tak jako k železu zdědily po svém tátovi Petrovi, který firmu Grün Sport založil a vtiskl do ní svoji představu o robustních posilovacích strojích. Jelikož stroje původně byly vyráběné doma v garáži, s vůni železa jsou sžité a pokaždé se jim vybaví jejich dětství.

Obě majitelky jsou sportovkyně tělem i duší. Dříve se věnovaly hlavně cyklistice a běhu. Teď si život bez posilování a kvalitního tréninku nedovedou představit. Cvičit chodí téměř denně.

Gabriela Bernardová, jednatelka

Chodím cvičit neustále nebo se každý den ráda hýbu. V posilovně většinou dávám full-body trénink a posilovny střídám, a to jak v Plzni, tak při služebních cestách například v Praze. Jednak je to příležitost potkat se s našimi zákazníky, anebo příležitost vyzkoušet si i jiné značky strojů a zejména zjistit, co mají lidé ve fitness nejradši a jaké jsou teď trendy od oblečení po cvičení.

Michaela Anna Dvořáková Grünová, jednatelka

Chodím cvičit, dá se říct, každý den. Většinou před šestou ráno buď cvičím doma v posilovně, než vstanou děti. Nebo když manžel odveze dceru do školky, tak do práce těch 7 km běžím.

A jaké jsou jejich oblíbené cviky? Gabriela má nejraději cviky na protažení celého těla, Míša zase ty, které ji štvou. Cvičí je totiž pak tak dlouho, dokud ji nezačnou bavit. Konkrétně třeba dřepy s osou, zakopávání nebo pánské kliky. Cvičit chodí převážně ráno, před prací.

Gabriela Bernardová, jednatelka

Vím, že pokud si půjdu zacvičit jako první věc ráno, tak budu mít lepší den a budu se cítit lépe, než kdybych se z postele doplazila rovnou do kanceláře a sedla si za pracovní stůl. Co se týče tréninku, dávám tak napůl cvičení na strojích a napůl s vlastní váhou.

Obě chodí také pravidelně běhat, jezdí na kole a milují dlouhé procházky se psy. Sport je pro ně vlastně takovým relaxem. Při čem ale úplně vypnou? Gabriela na hodinách jógy a Míša při čtení.

Michaela Anna Dvořáková Grünová, jednatelka

Sestra mi vždycky přiveze tašku knížek, které by se mi mohly líbit. Oddechovky na dobré usnutí.

Práce se stala jejich koníčkem a hlavním motorem jsou spokojení zákazníci. Stále chtějí odebírat materiály od českých výrobců a sázet na špičkové zpracování skvělými řemeslníky. V žádném případě také neplánují přesunout výrobu do jiné země.